Birgitta Kjellin

Yoga för mig är att leva med det som är, vad livet har att erbjuda. Ingen av dagarna jag yogar är den andra lik. Som med livet. Yoga har lärt mig tålamod, att inte behöva vara perfekt utan att vara som det är, just den dagen. 

Jag kom i kontakt med yoga januari – 97, då provade jag Hathayoga för första gången och kände att det här har ju min kropp gjort den sen jag var 10-11 år, fast jag inte förstod det. Jag kunde inte somna förrän efter 03.00 den natten för jag var full av energi.  Under sommaren provade jag även Kundaliniyoga men det var först 2009 som jag kom i kontakt med Ashtangayoga hos Bodil och kände då att jag var hemma. Rörelsen tillsammans med närvaron passar mig, att veta vilka asanas (ställningar) jag ska göra hjälper mig att vara närvarande under yogapasset. Det blir som meditation.

2010 var jag i Palolem, Goa, Indien och träffade Kranti min första Ashtanga-Vinyasa lärare. Januari 2020 var jag tillbaka hos Kranti i Goa och utbildade mig till Asthanga-Vinyasa lärare. Där och då fick jag se en annan sida av yoga, att lära ut. Lärorikt, tufft men oj så kul!!!