Ashtangayoga

Ashtangayoga är en meditation i rörelse där andning och rörelse är synkroniserade. Det är en fysisk yogaform där du blir varm och svettas. Genom regelbundet utövande lär du känna din kropp och dig själv bättre, blir starkare, rörligare, stadigare och mer fokuserad. Under fliken Ashtangayoga hittar du mer information.
Om du vill börja med Ashtangayoga kan du välja mellan att gå en grundkurs på 6 tillfällen eller en helgintensiv.
Om du är nyfiken på Ashtangayoga och vill veta mera har vi introduktionstillfällen med jämna mellanrum, där vi går igenom vad Ashtangayoga är och där du kan prova och se om det passar just dig.

Drop-in:

Ashtangayogans grunder

Den här klassen vänder sig till dig som är nybörjare i Ashtangayoga eller som vill repetera dina grundkunskaper. Vi går igenom Ashtangayogans grundläggande tekniker som andning, kroppslås och blickfokusering. Vi lägger mycket vikt på solhälsningar och går igenom de första stående rörelserna samt en kortare avslutande sekvens.

Höstens schema kommer inom kort
Kurs
Lärare: Bodil Dahlqvist Johansson

Ashtangayoga fortsättning

En klass för dig som har gått vår grundkurs i Ashtangayoga eller som har motsvarande kunskaper. Vi bygger på Ashtangasekvensen och börjar memorera rörelserna för att förbereda för ledda klasser och self-practiceklasser.

Torsdagar  19.00-20.15
Drop-in
Lärare: Kristina Wessén

Ashtanga selfpractice ( även kallade mysoreklasser)

På våra sk selfpracticeklasser följer man Ashtangayogans sekvens på egen hand och lär sig memorera rörelserna. Läraren leder inte klassen utan assisterar var och en individuellt där de befinner sig just nu.

(Namnet Mysore [majsår] kommer från staden Mysore i Indien där Sri K. Pattabhi Jois drev sitt Ashtanga Yoga Research Institute. Det drivs idag av hans dotterson R. Sharath Jois)

Måndagar 18.50-20.30
Tisdagar 6.00-7.30
Torsdagar 6.00-7.30
Torsdagar 17.15-19.00 
Söndagar 10-11.45 Self practice/förberedande för self practice
Lärare: Bodil/Kristina
Start: 8/1 2019

På selfpracticeklasserna kan du kan komma när du vill under den utsatta tiden, men du måste vara färdig med din yoga när klassen slutar. Studion öppnar 10 min innan klassen börjar. Vi säger inledningsmantrat tillsammans vid den utsatta starttiden. Om du kommer senare sätter du igång själv.

10-kort kvällar & helger

1.800,00 krKöp


10-kort dagtid (gäller morgon och lunchklasserna)

1.200,00 krKöp

 

Ashtanga ledd klass

På de ledda klasserna ligger fokus på vinyasa, dvs flödet i rörelserna och läraren räknar klassen utifrån Ashtangayogans speciella räknade metod. Förkunskaper krävs för att gå på de ledda klasserna.

Tisdagar 17.20-18.50 Ledd klass fortsättning (förkunskaper krävs)
Fredagar 11.30-12.30 Ledd klass en timme (sedan self practice för dem som vill)
Lördagar 8.00-9.45 Ledd klass fortsättning (förkunskaper krävs)
Lärare: Bodil/Kristina

1.800,00 krKöp

 

Ashtangayoga för nybörjare helgintensiv

Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare i Ashtangayoga eller som vill repetera dina grundkunskaper. Vi går igenom Ashtangayogans grundläggande tekniker som andning, kroppslås och blickfokusering. Vi lägger mycket vikt på solhälsningar och går igenom de första stående rörelserna samt en kortare avslutande sekvens.

Datum: Nya datum kommer inom kort
Fredag  17.15-18.30
Lördag 11.30-13.30
Söndag 8.00-10.00
Lärare: Bodil