Senioryoga

Vi har flera klasser dagtid som passar bra för seniorer.
Här följer lite korta förklaringar till klasserna.

Som pensionär har du sedan 20 % rabatt hos oss (gäller ej workshops och gästlärare). 
(Vi vet att många pensionärer har väldigt begränsad ekonomi. Skulle det vara så att du ändå inte har råd att komma hit och yoga så är du välkommen att kontakta oss för ett reducerat pris.)

Du bokar din klass på Bokadirekt (länk finns under bokningsfliken). Kryssa i “Betala på plats” så betalar du ett reducerat pris när du kommer.

Har du frågor eller inte är kompis med tekniken får du gärna höra av dig till Bodil 0722-227212 eller info@vayu.se

Mjukyoga

Yoga grund finns i två varianter. En stående där vi gör stående, sittande och liggande rörelser och en sittande där vi gör sittande och liggande rörelser. Yoga grund passar de flesta, då vi ger olika alternativ för att tillgodose alla deltagarnas olika förutsättningar.

Mjukyoga stående:
En klass för dig som vill få igång kroppen och kan ta dig upp och ner på mattan. Vi går igenom kroppen med skonsamma rörelser och anpassar övningarna efter deltagarnas individuella förutsättningar. Den här klassen passar även den lite äldre kroppen. Klasserna kan ha lite olika teman och se lite olika ut från gång till gång och vi avslutar alltid med skön vila.

Mjukyoga sittande:
En klass för dig som har svårt att ta dig upp och ner från golvet eller som tycker om att göra yoga sittande. Här kan du välja att göra rörelserna på en yogamatta på golvet eller på en stol. Vi gör enbart sittande och liggande rörelser och går igenom hela kroppen. Deltagarna ges möjlighet att anpassa rörelserna efter sina individuella förutsättningar och behov. 

Yoga & Pranayama – Konsten att andas

Det här är en klass där vi gör yogarörelser som mjukar upp kroppen och förbereder den för att kunna andas djupare och effektivare andetag. Ju bättre vi andas desto bättre mår kroppen, så i den här klassen lägger vi stort fokus på andetagen för att må bättre både på utsidan och insidan. Det går bra att sitta på stol om man föredrar det.

Ashtangayoga

För dig som fortfarande kan röra dig obehindrat och vill ha en mer fysisk yogaform där andetag och rörelser synkroniseras. Man kan säga ett det är en meditation i rörelse.

Lärare: Bodil