Senioryoga

Vi har flera klasser dagtid som passar bra för seniorer.
Här följer lite korta förklaringar till klasserna.
Som senior är du välkommen att prova en klass gratis för att se om du trivs här och om vår yoga är något som passar dig.
Vill du prova en klass så hör av dig till Bodil 0722-227212 eller info@vayu.se

Som pensionär har du sedan alltid 20 % rabatt hos oss. 
(Vi vet att många pensionärer har väldigt begränsad ekonomi. Skulle det vara så att du ändå inte har råd att komma hit och yoga så är du välkommen att kontakta oss för ett reducerat pris.)

Mjukyoga

Yoga grund finns i två varianter. En stående där vi gör stående, sittande och liggande rörelser och en sittande där vi gör sittande och liggande rörelser. Yoga grund passar de flesta, då vi ger olika alternativ för att tillgodose alla deltagarnas olika förutsättningar.

Mjukyoga stående:
En klass för dig som vill få igång kroppen och kan ta dig upp och ner på mattan. Vi går igenom kroppen med skonsamma rörelser och anpassar övningarna efter deltagarnas individuella förutsättningar. Den här klassen passar även den lite äldre kroppen. Klasserna kan ha lite olika teman och se lite olika ut från gång till gång och vi avslutar alltid med skön vila.

Mjukyoga sittande:
En klass för dig som har svårt att ta dig upp och ner från golvet eller som tycker om att göra yoga sittande. Här kan du välja att göra rörelserna på en yogamatta på golvet eller på en stol. Vi gör enbart sittande och liggande rörelser och går igenom hela kroppen. Deltagarna ges möjlighet att anpassa rörelserna efter sina individuella förutsättningar och behöv. 

Schema Mjukyoga:
Måndagar 10.00-11.00 Mjukyoga sittande 
Tisdagar 10.00-11.00 Mjukyoga stående
Torsdagar 10.00-11.00 Mjukyoga stående 
Lärare: Bodil

Yinyoga

Slappna av på djupet med lugn yinyoga. Yinyoga är en avkopplande yogaform som alla, oavsett tidigare erfarenhet, kan utföra. Den är också ett perfekt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och mer dynamiska yogaformer som t.ex. Ashtangayoga.

I yinyogan fokuserar vi framförallt på bindväven kring höft, lår, bäcken och nedre delen av ryggen. Den utförs liggande eller sittande med avslappnade muskler och under en längre tid, cirka fem minuter i varje position. Yinyogan är därför också en övning i medveten närvaro där vi riktar uppmärksamheten inåt och lägger fokus på och omfamna det som pågår för stunden.

Schema Yinyoga:
Tisdagar 11.15-12.15
Lärare: Bodil 

Restorativeyoga

En klass för total avslappning och återhämtning. Den här klassen är för dig som behöver slappna av helt och släppa alla krav på prestation.
Det är en lugn klass där vi använder hjälpmedel såsom filtar, bolstrar och kuddar för att bekvämt kunna hålla avslappnande och energigivande ställningar under en längre tid (5-20 minuter).

Schema Restorativeyoga:
Tisdagar 12.20-13.30
Lärare: Bodil 

Som senior har du alltid 20% rabatt på våra klasser. (Ange koden yogaföralla i kassan) OBS! Gäller ej workshops och gästlärare. 

1.200,00 krKöp