Kristina W (föräldraledig)

Jag har sedan hösten 2012 haft Ashtangayoga som verktyg och ibland livlina för livet. I början var det ett behov av fysiska ställningar som behövde uppfyllas. Att svettas och ta i, bli smidigare. Men underliggande fanns det ett stort behov av lugn. Mitt rastlösa sinne behövde ett verktyg.
Enligt mig och för mig uppfyller yoga det behovet av närvaro i min kropp och i mitt andetag. Sen hjälper det att jag tycker det är vansinnigt roligt.
Att ge mig den stunden av närvaro med sitt sinne och med sin kropp. Ibland är det skönt och ibland är det så mycket motstånd. Men i det motståndet så lär jag känna mig själv utan underhållning och yttre stimuli. En meditation i rörelse som passar alla.

Undervisandet är en förlängning av det jag själv upplever och kan dela. Bara det jag själv förstår kan jag dela vidare. Jag kallar mig inte yogalärare, utan jag undervisar yoga utifrån det jag vet och förstår just nu. Jag delar min practice. Med tiden och i takt med att jag förändras så förändras och utvecklas också undervisningen. Jag har fått chansen av Bodil att få undervisa med och hos henne på Vayu, något som jag är så tacksam för.
Jag har och har haft många personer som inspirerar mig. Under några fina år vara jag lärling till Ann Svärdfelt. Nu heter min lärare Mark Robberds.
Han håller min fascination för kroppen vid liv, lekfullheten i practicen, och tron att allting är möjligt. Framförallt håller han mig på tå och fördjupar min förståelse av yoga.
Yoga är så mycket mer än bara det vi gör på mattan, det är livet.

Jag är utbildad Närings- och hälsoterapeut och jobbar som massör på Vårt Alternativ i Norrköping. Så min fascination för kroppen får uttryck även där.