Doris Ruberg

Fysisk träning har alltid funnits i mitt liv men yoga förknippade jag mest med att sitta på en matta och andas. Det trodde jag inte att jag behövde. År 2009 provade jag Ashtangayoga på Vayu hos Bodil för att jag sökte den fysiska utmaningen. Jag blev förtjust i yoga på en gång. Till min förvåning fann jag snart att yoga var så mycket mer än bara den fysiska träningen. Jag upplever att regelbunden yogaträning ger ett lugnt, fokuserat sinne, en stark och smidig kropp och en känsla av harmoni och inre frid. Efter ett yogapass känner jag mig mycket avslappnad, tillfreds med mig själv och full av energi. Yogan har blivit en självklar del av mitt liv.

År 2012 utbildade jag mig till vinyasayogalärare (200 tim).  Jag är så glad och tacksam för att jag hittat yogan och det ger mig mycket stor tillfredsställelse och glädje att dela med mig till andra av allt det som yogan har lärt mig.

På senare år har jag utbildat mig till yinyogalärare hos Magdalena Mecweld (modul 1 och 3). Jag ser Yinyogan som ett mycket värdefullt komplement till den fysiska yogan. Yinyogan är en lugnare form av yoga där man utför relativt enkla rörelser och stannar i dem under en längre tid samtidigt som man slappnar av och vilar i nuet. 

Som sjukgymnast ser jag också att yogan är ett mycket värdefullt redskap för rehabilitering och jag är så imponerad av hur bra kroppen svarar när man kombinerar yogaövningar och yogaandning.

Mitt stora intresse för mat och hälsa ledde till att jag utbildade mig till ayurvedisk hälsorådgivare  2013 på Skandinaviska Ayuerveda-Akademin i Stockholm. För mer info www.ayurveda-norrkoping.se

Jag leder kurser i Vinyasayoga, Lätt Vinyasayoga och Yinyoga.