Kristina W

Yoga är så mycket mer än bara att vara flexibel och stark, för mig handlar det om att upptäcka sig själv, komma sig själv in på livet och finna någon form av sinnesro. Lättare sagt än gjort. Jag började utöva Ashtangayoga här på Vayu hos Bodil hösten 2012 och fastnade direkt och klev in i detta med hull och hår.

Jag ser mig själv som elev och jag kan bara lära ut det jag själv utövar. Så länge man är elev kan man fortfarande lära och jag har så mycket kvar och det känns betryggande för framtiden. För detta är en livsstil att få bli gammal i. Med åren kommer klokheterna och insikterna, kroppen blir mer van med utmaningarna på mattan. För är det något som behövs så är det tid. Tid för kroppen att bli starkare, flexiblare och tid till att hitta andning och fokus. Vi har sån användning av alla dessa färdigheter i vårt liv utanför mattan.

För mig är just detta system av yoga perfekt, det är repetitivt och det ger en självständighet som jag inte upplevt i andra yogasystem pga. hur det undervisas. Innan 2012 hade jag prövat olika yogasystem men inget har utmanat mig så mycket som Ashtangayoga och det är nog därför jag fastnat.

Jag har en mentor och lärare i Ann Svärdfelt, som har mer än 15 års erfarenhet av att undervisa. Hennes lärare är Sharath Jois som är traditionsbärare och barnbarn till Sri K Pattabhi Jois som är grundaren av Ashtangayoga. Jag är inne på en ny och spännande väg nu efter att jag påbörjat ett flerårigt lärlingsskap vintern 2014/2015 hos Ann.

Jag är utbildad Hälsoterapeut och Näringsterapeut och jobbar som massör på Vårt Alternativ i Norrköping.